Suche

Wo soll gesucht werden?
Erweiterte Literatursuche

Ariadne Pfad:

Inhalt

Literaturnachweis - Detailanzeige

 
Autor/inJensen, Arthur R.
TitelOn "Jensenism": A Reply to Critics.
Quelle(1972), (62 Seiten)
PDF als Volltext kostenfreie Datei Verfügbarkeit 
BeigabenTabellen
Dokumenttypgedruckt; online; Monographie
SchlagwörterAcademic Achievement; Culture Fair Tests; Disadvantaged; Disadvantaged Youth; Environment; Genetics; Heredity; Intelligence; Intelligence Differences; Intelligence Quotient; Intelligence Tests; Prenatal Influences; Social Differences; Social Influences
AbstractIn this address, Jensen discusses his views on the effects of heredity and environment on human intelligence, in an attempt to clarify his original statements on this subject. Since his article appeared in the "Harvard Educational Review" in 1969, the term "Jensenism" has accrued a variety of meanings through popular usage (according to Jensen) and his ideas have been attacked on the basis of these accrued meanings. In this article, Jensen restates his original views on the nature-nurture argument, deals with the types of reactions to and criticisms of "Jensenism," heritability, and teachability, with particular reference to heritability in the Negro population, and discusses the educational implications (namely, compensatory education) of his ideas. (SB)
Erfasst vonERIC (Education Resources Information Center), Washington, DC
Update2004/1/01
Literaturbeschaffung und Bestandsnachweise in Bibliotheken prüfen
 

Standortunabhängige Dienste
Da keine ISBN zur Verfügung steht, konnte leider kein (weiterer) URL generiert werden.
Bitte rufen Sie die Eingabemaske des Karlsruher Virtuellen Katalogs (KVK) auf
Dort haben Sie die Möglichkeit, in zahlreichen Bibliothekskatalogen selbst zu recherchieren.
Tipps zum Auffinden elektronischer Volltexte im Video-Tutorial

Trefferlisten Einstellungen

Permalink als QR-Code

Permalink als QR-Code

Inhalt auf sozialen Plattformen teilen (nur vorhanden, wenn Javascript eingeschaltet ist)

Teile diese Seite: